Zapiekanka makaronowa

Czas przygotowania: około 45 minut

Danie dla 4 – 6 osób

  • Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni.
  • Dodać do cebuli mięso mielone.
  • Gdy mięso się podsmaży dorzucić do niego pokrojone na większe kawałki pieczarki, pociętą w kostkę paprykę i odsączoną kukurydzę.
  • Całość smażyć na średnim ogniu, przyprawić i wlać pomidory w puszce, by stworzyć gęsty sos.
  • Do naczynia żaroodpornego przełożyć ugotowany na półtwardo makaron oraz mięsny sos i wymieszać.
  • Całość posypać od góry startym na tarce serem żółtym i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 20 do 30 minut. 

Czego potrzebujesz ?

500 g mięsa mielonego
200 g pieczarek
pomidory krojone w puszce
1 x puszka kukurydzy
1 x czerwona papryka
300 gmakaronu penne lub świderki
100-200 gżółtego sera
papryka słodka mielona Galeo
papryka ostra mielona Galeo
przyprawa do pizzy i zapiekanek Galeo
sól
pieprz czarny mielony Galeo
bazylia suszona Galeo
oregano suszone Galeo
1 x średnia cebula
Wszystkie produkty