Przygotuj sosy. Składniki sosu sezamowego wymieszaj ze sobą. Upieczoną dynię zblenduj razem z czosnkiem, dodaj przyprawy i wymieszaj. Awokado, ogórka, rzodkiewkę i pomidorki pokrój w cienkie plasterki. Fasolę odcedź z zalewy i opłucz. Na suchej i rozgrzanej patelni podgrzej placki tortilli z każdej strony po ok. 30 sekund. Ciepłe placki smaruj najpierw łyżką puree z dyni, układaj warzywa, posyp oregano Galeo, polej sosem sezamowym i zakończ garścią kiełków lub rukoli.
Czas realizacji: 20 minut
Porcja: 8 sztuk
Koszt: ok. 35 zł
| 500 g | mini placków tortilli | |
| Sos sezamowy | ||
| 2 | łyżki tahiny ? pasty sezamowej | |
| 1 | łyżeczka musztardy | |
| sok z 1 cytryny | ||
| 1 | łyżka zimnej wody | |
| Puree z dyni | ||
| 300 g | upieczonej dyni | |
| 1 | łyżeczka papryki ostrej Galeo | |
| 1 | sól, pieprz Galeo do smaku | |
| 1 | ząbek czosnku | |
| Warzywa | ||
| 1 | awokado | |
| garść pomidorków koktajlowych | ||
| 1 | ogórek | |
| 1 | rzodkiewki | |
| 1 | puszka fasoli czerwonej | |
| 2 | średnie upieczone bataty | |
| 50 g | ulubione kiełki lub liście rukoli | |
| Oregano Galeo | ||