- Przepisy
- >
- Ciasta i desery
- >
- Sernik z kokosową pianką
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy nim natłuszczoną blachę. Mieszamy wszystkie składniki masy serowej i wykładamy ją na ponakłuwane widelcem ciasto. Pieczemy przez 25 min. w temperaturze 180°C, a następnie nakładamy piankę kokosową z ubitych z cukrem białek, wymieszanych z wiórkami kokosowymi. Pieczemy przez kolejne 25 min., a następnie zostawiamy ciasto jeszcze na 20 min. w gorącym piekarniku.
Czas przygotowania: ok. 20 minut, czas pieczenia: 50 minut, czas oczekiwania: 20 minut
Koszt: ok. 35 zł
| Masa serowa | ||
| 1 kg | białego sera | |
| 4 | żóltka | |
| szklanka cukru | ||
| 1/2 | kostki masła | |
| 1 | budyń śmietankowy | |
| 1 | cukier waniliowy Galeo | |
| 2 | łyżki mąki ziemniaczanej | |
| 2 | szklanki mleka | |
| 100g | wiórków kokosowych | |
| Pianka kokosowa | ||
| 6 | białek | |
| 6 | łyżek cukru | |
| 100g | wiórków kokosowych | |