Sałatka z grillowanym batatem i ciecierzycą

Bataty obrać i pokroić w paski o grubości 2 cm, a następne obtoczyć w soli oraz oregano. Grillować na patelni przez 5 minut z każdej strony. Wszystkie składniki sosu dokładnie połączyć. W dużej misce wymieszać rukolę, ciecierzycę, grillowanego batata, pestki dyni oraz sos. Podawać jako samodzielną przekąskę lub dodatek do dań z grilla.

Czas przygotowania: ok. 30 min.
Koszt: ok. 8 zł, koszt jednej porcji: ok. 4 zł

Czego potrzebujesz ?

100 grukoli
1średni batat
1/4puszki ciecierzycy
ok. 20 ggarść pestek dyni
1łyżeczka oregano Galeo
pieprz Galeo do smaku
sól do smaku
Sos
2łyżeczki oliwy z oliwek
1łyżeczka masła orzechowego
1łyżeczki soku z cytryny
szczypta chili Galeo
szczypta soli
Wszystkie produkty