Pokroić w kostkę ogórek i arbuza pozbawionego pestek, włożyć do miski, dodać roszponkę, pokrojone w plasterki czarne oliwki, posiekany seler naciowy i pestki słonecznika. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać łyżkę oliwy z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny oraz łyżeczkę tymianku Galeo. Wszystko wymieszać. Posypać po wierchu pokruszoną fetą. Sałatkę można dodatkowo schłodzić w lodówce przed podaniem.
Czas przygotowania: ok. 15 min
Koszt: ok. 10 zł, koszt jednej porcji: ok. 5 zł
![]() | 300 g | kawałek arbuza |
![]() | 1/2 | ogórka zielonego |
![]() | łodyga selera naciowego | |
![]() | garść roszponki | |
![]() | garść oliwek czarnych | |
![]() | szczypta oregano Galeo | |
![]() | szczypta soli | |
![]() | 100 g | sera feta |
![]() | sól | |
![]() | pieprz Galeo | |
![]() | tymianek Galeo | |
![]() | łyżka | oliwy z oliwek |
![]() | sok z połowy cytryny | |
![]() | łyżka | pestek słonecznika |