Sałatka z arbuza z oliwkami

Pokroić w kostkę ogórek i arbuza pozbawionego pestek, włożyć do miski, dodać roszponkę, pokrojone w plasterki czarne oliwki, posiekany seler naciowy i pestki słonecznika. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać łyżkę oliwy z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny oraz łyżeczkę tymianku Galeo. Wszystko wymieszać. Posypać po wierchu pokruszoną fetą. Sałatkę można dodatkowo schłodzić w lodówce przed podaniem.
Czas przygotowania: ok. 15 min
Koszt: ok. 10 zł, koszt jednej porcji: ok. 5 zł
 

Czego potrzebujesz ?

300 gkawałek arbuza
1/2ogórka zielonego
łodyga selera naciowego
garść roszponki
garść oliwek czarnych
szczypta oregano Galeo
szczypta soli
100 gsera feta
sól
pieprz Galeo
tymianek Galeo
łyżka oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
łyżka pestek słonecznika
Wszystkie produkty