Pokroić w kostkę ogórek i arbuza pozbawionego pestek, włożyć do miski, dodać roszponkę, pokrojone w plasterki czarne oliwki, posiekany seler naciowy i pestki słonecznika. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać łyżkę oliwy z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny oraz łyżeczkę tymianku Galeo. Wszystko wymieszać. Posypać po wierchu pokruszoną fetą. Sałatkę można dodatkowo schłodzić w lodówce przed podaniem.
Czas przygotowania: ok. 15 min
Koszt: ok. 10 zł, koszt jednej porcji: ok. 5 zł
| 300 g | kawałek arbuza | |
| 1/2 | ogórka zielonego | |
| łodyga selera naciowego | ||
| garść roszponki | ||
| garść oliwek czarnych | ||
| szczypta oregano Galeo | ||
| szczypta soli | ||
| 100 g | sera feta | |
| sól | ||
| pieprz Galeo | ||
| tymianek Galeo | ||
| łyżka | oliwy z oliwek | |
| sok z połowy cytryny | ||
| łyżka | pestek słonecznika |