Przepis opracowany przez Macieja Wawryniuka, Doradcę Kulinarnego marki Galeo.
Pokrojoną w kostkę dynię oprószyć imbirem i cynamonem, posmarować miodem i piec ok. 20 minut w temperaturze 175 stopni.
Wystudzoną dynię włożyć do blendera kielichowego, dodać mango i mleko kokosowe. Miksować na wysokich obrotach. Dodawać likier pomarańczowy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Czas przygotowania: ok. 30 min.
Koszt: ok. 13,5 zł
![]() | 800 g | dyni |
![]() | 4 | łyżki miodu |
![]() | 1 | dojrzałe mango |
![]() | 100 ml | mleka kokosowego |
![]() | 200 ml | likieru pomarańczowego |
![]() | 1 | łyżeczka mielonego cynamonu Galeo |
![]() | 2 | łyżeczki imbiru mielonego Galeo |