Piersi z kurczaka oczyścić z włókien, w każdej zrobić kieszonkę, przecinając ją wzdłuż i posmarować oliwą z oliwek z każdej strony. Doprawić kurczaka odrobiną soli i pieprzu, a następnie oprószyć go z każdej strony ziołami prowansalskimi. Do piersi wkładać na przemian cienkie plastry pomidorów i mozzarelli, delikatnie posypując je solą i pieprzem. Grillować na tackach aluminiowych lub patelni grillowej z każdej strony po około 10 minut. Podawać z opiekanymi ziemniakami i sałatką z rukolą.
Czas przygotowania: ok. 40 min.
Koszt: ok. 18 zł, koszt jednej porcji: ok. 4,5 zł
4 | małe piersi z kurczaka (łącznie ok. 500 g) | |
1 | kulka mozzarelli (125g) | |
2 | pomidory | |
100 ml | oliwy z oliwek | |
2 | łyżeczki ziół prowansalskich Galeo | |
pieprz Galeo do smaku | ||
sól |