Kurczak w stylu caprese

Piersi z kurczaka oczyścić z włókien, w każdej zrobić kieszonkę, przecinając ją wzdłuż i posmarować oliwą z oliwek z każdej strony. Doprawić kurczaka odrobiną soli i pieprzu, a następnie oprószyć go z każdej strony ziołami prowansalskimi. Do piersi wkładać na przemian cienkie plastry pomidorów i mozzarelli, delikatnie posypując je solą i pieprzem. Grillować na tackach aluminiowych lub patelni grillowej z każdej strony po około 10 minut. Podawać z opiekanymi ziemniakami i sałatką z rukolą.

Czas przygotowania: ok. 40 min.
Koszt: ok. 18 zł, koszt jednej porcji: ok. 4,5 zł 

Czego potrzebujesz ?

4małe piersi z kurczaka (łącznie ok. 500 g)
1kulka mozzarelli (125g)
2pomidory
100 mloliwy z oliwek
2łyżeczki ziół prowansalskich Galeo
pieprz Galeo do smaku
sól
Wszystkie produkty