Gruszki zapiekane pod kruszonką

Gruszki przekrój na pół i łyżką wydrąż pestki. Cukier, bakalie, mąkę (lub płatki owsiane) oraz przyprawy Galeo wymieszaj w jednym naczyniu. Dodaj rozpuszczone masło oraz miód i wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia połóż połówki gruszek. Nałóż na nie przygotowaną kruszonkę i piecz przez 30-35 minut.

Czas realizacji: 15 minut (przygotowanie) + 35 minut (pieczenie)
Porcje: dla 2 osób
Koszt: ok. 18,30 zł (porcja ok. 9,15 zł)

Czego potrzebujesz ?

2gruszki
1łyżka miodu
1łyżeczka cynamonu Galeo
1łyżeczka imbiru Galeo
50 grozpuszczonego masła
40 gcukru
40 gmieszanki bakaliowej (orzechy, suszone owoce)
40 gmąki lub zmielonych płatków owsianych
Wszystkie produkty