Przygotowanie:
Chleb posmarować oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) na 5 min.
Kurki umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać kurki w całości (większe grzyby pokroić). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Po kilku minutach zalać białym winem, dodać tymianek Galeo i gotować aż odparuje cały płyn (ok. 6-7 minut). Kurki ułożyć na kromkach przypieczonego chleba.
Czas przygotowania: ok. 15 min.
Koszt: ok. 10,50 zł, koszt porcji: ok.5,25 zł
![]() | 4 | kromki chleba żytniego |
![]() | 200 g | kurek |
![]() | 1/2 | cebuli |
![]() | 50 ml | białego wina |
![]() | pieprz Galeo do smaku | |
![]() | łyżeczka tymianku Galeo | |
![]() | sól do smaku | |
![]() | 1-2 | łyżki oliwy |