Zupa rybna

W dużym garnku zalać głowy karpia zimną wodą, dodać liście laurowe oraz ziele angielskie i gotować przez ok. 20-30 minut. Warzywa pokroić w kostkę lub plasterki i wraz z filetami rybnymi dodać do wywaru. Doprawić solą i pieprzem. Gotować aż ryba będzie ugotowana a warzywa miękkie. Na koniec doprawić koperkiem i sokiem z cytryny.

Czas przygotowania: ok. 50 min.
Koszt: ok. 20 zł, kosz 1 porcji: ok. 5 zł (bez kosztów rybich głów)

Czego potrzebujesz ?

2-3głowy karpia
300 gfileta z dorsza
sól do smaku
2marchewki
półselera
1pietruszka
1cebula
półpora
4średnie ziemniaki
2łyżki soku z cytryny
2łyżki koperku Galeo
2-3liście laurowe Galeo
2ziarna ziela angielskiego Galeo
pieprz Galeo do smaku
Wszystkie produkty