Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Brokuły ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie składniki sosu wymieszaj ze sobą, a następnie z umytą i osuszoną sałatą. Dodaj brokuły. Sałatę wyłóż na talerze a następnie udekoruj połówkami jajek oraz plastrami rzodkiewki. Na koniec posyp sałatkę grubo zmielonym pieprzem. Podawaj z pieczywem.
Czas realizacji: 30 minut
Porcje: dla 4 osób
Koszt: ok. 18,84 zł (porcja ok. 4,71 zł)
![]() | 150 g | roszponki lub szpinaku baby |
![]() | 4 | jajka |
![]() | 150 g | brokułów |
![]() | 3-4 | rzodkiewki |
![]() | szczypta soli | |
![]() | pieprz ziarnisty Galeo do smaku | |
Sos | ||
---|---|---|
![]() | 2 | łyżki oliwy z oliwek |
![]() | 120 ml | jogurtu naturalnego |
![]() | 1 | łyżeczka papryki słodkiej Galeo |
![]() | 1/2 | łyżeczki czosnku Galeo |
![]() | 1 | łyżeczka koperku Galeo |
![]() | sok z połowy cytryny |