Rybę podzielić na 6 części, oprószyć przyprawą do ryb, panierować w mące, jajku i panko. Do kapusty dodać pokrojone w bardzo cienkie słupki, rzepę, marchew, gruszkę oraz cienkie piórka cebuli. Dodać musztardę, miód, olej sezamowy, curry i dokładnie wymieszać. Na plackach układać surówkę, usmażoną rybę, ulubiony sos i zawijać. Podawać posypane szczypiorem.
Czas przygotowania: ok. 30 min.
Koszt: ok. 35 zł
| 400 g | filetów z białej ryby | |
| 2 | łyżki mąki | |
| 2 | jaja | |
| 1 | szklanka panierki panko | |
| 300 g | kiszonej kapusty | |
| 200 g | białej rzepy | |
| 1 | marchew | |
| 1 | twarda gruszka | |
| 1 | cebula | |
| 3 | łyżki oleju sezamowego | |
| 1 | łyżka musztardy | |
| 2 | łyżki miodu | |
| olej do smażenia | ||
| 6 | placków tortilla | |
| 2 | łyżeczki przyprawy do ryb Galeo | |
| 1 | łyżka curry Galeo |