Rybę podzielić na 6 części, oprószyć przyprawą do ryb, panierować w mące, jajku i panko. Do kapusty dodać pokrojone w bardzo cienkie słupki, rzepę, marchew, gruszkę oraz cienkie piórka cebuli. Dodać musztardę, miód, olej sezamowy, curry i dokładnie wymieszać. Na plackach układać surówkę, usmażoną rybę, ulubiony sos i zawijać. Podawać posypane szczypiorem.
Czas przygotowania: ok. 30 min.
Koszt: ok. 35 zł
400 g | filetów z białej ryby | |
2 | łyżki mąki | |
2 | jaja | |
1 | szklanka panierki panko | |
300 g | kiszonej kapusty | |
200 g | białej rzepy | |
1 | marchew | |
1 | twarda gruszka | |
1 | cebula | |
3 | łyżki oleju sezamowego | |
1 | łyżka musztardy | |
2 | łyżki miodu | |
olej do smażenia | ||
6 | placków tortilla | |
2 | łyżeczki przyprawy do ryb Galeo | |
1 | łyżka curry Galeo |