Śledzie z cebulą i rodzynkami

Obrać cebulę i pokroić ją w krążki. Na patelni rozgrzać łyżkę lub dwie oleju. Dodać pokrojoną cebulę oraz szczyptę soli i smażyć przez ok. 3-4 minuty. Po tym czasie dodać cukier i smażyć mieszając od czasu do czasu, tak żeby skarmelizować cebulę, ale jej nie przypalić. Odstawić do ostudzenia. Umyć śledzie pod zimną woda i wysuszyć, a następnie wymieszać w misce z cebulą, przyprawami i rodzynkami oraz olejem. Przełożyć do słoika i odstawić  na 24 godziny do lodówki.

Czas przygotowania: ok. 25 minut, czas oczekiwania 24 godziny
Koszt: ok. 27,5 zł  

Czego potrzebujesz ?

10-12płatów śledziowych
5dużych cebul
100 grodzynek sułtańskich
1łyżka cukru
szczypta soli
400 mloleju
5-6liści laurowych Galeo
2łyżeczki cynamonu Galeo
kilka ziarenek ziela angielskiego Galeo
Wszystkie produkty