Przepis opracowany przez Macieja Wawryniuka, Doradcę Kulinarnego marki Galeo.
Gotować jaja w osolonej wodzie ok 4,5 min. od zagotowania wody. Wystudzić. Podsmażyć na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Do zmielonego mięsa dodać cebulę, musztardę, natkę pietruszki oraz przyprawę do mięsa mielonego i wymieszać na jednolitą masę. Obrane jajka obłożyć cienką warstwą mięsa, uformować kule. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć przez kilka minut na głębokim tłuszczu. Przed podaniem odsączyć. Podawać z ulubionym sosem.
Czas przygotowania: ok.45 min.
Koszt: ok. 27 zł
![]() | 8-10 | małych jaj |
![]() | 2 | małe cebule |
![]() | 800 g | mielonej wieprzowiny |
![]() | 2 | łyżki musztardy |
![]() | 3 | łyżki suszonej lub świeżo posiekanej natki pietruszki Galeo |
![]() | olej do smażenia | |
![]() | przyprawa do mięsa mielonego Galeo | |
Panierka | ||
---|---|---|
![]() | mąka | |
![]() | 2 | jaja |
![]() | bułka tarta |