Placki z cukinii z ricotta
Czas przygotowania: około 35 minut
Danie dla 4 osób
-
Cukinię zetrzeć na cienkie, długie paski, wymieszać ze szczyptą soli, odstawić na 15 min.
-
Startą cukinie odcisnąć, dodać mąkę, jaja, czosnek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
-
Na rozgrzanej patelni uformować okrągłe placki o grubości ok 1 cm. , smażyć na złoty kolor.
-
Placki podawać z wymieszanym serem ricotta z natką pietruszki, doprawionym solą i pieprzem.
Czego potrzebujesz ?
| 4 | średnie cukinie |
| 3 | jaja |
| 1 x | łyżki mąki |
| 2 | łyżeczki czosnku granulowanego Galeo |
| | sól |
| | pieprz czarny mielony Galeo |
| 3 | łyżki oleju |
| 1 | opakowanie sera ricotta |
| 3 | łyżki natki pietruszki Galeo |