Placki z cukinii z ricotta

Czas przygotowania: około 35 minut

Danie dla 4 osób

  • Cukinię zetrzeć na cienkie, długie paski, wymieszać ze szczyptą soli, odstawić na 15 min.
  • Startą cukinie odcisnąć, dodać mąkę, jaja, czosnek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Na rozgrzanej patelni uformować okrągłe placki o grubości ok 1 cm. , smażyć na złoty kolor.
  • Placki podawać z wymieszanym serem ricotta z natką pietruszki, doprawionym solą i pieprzem. 

Czego potrzebujesz ?

4średnie cukinie
3jaja
1 x łyżki mąki
2łyżeczki czosnku granulowanego Galeo
sól
pieprz czarny mielony Galeo
3łyżki oleju
1opakowanie sera ricotta
3łyżki natki pietruszki Galeo
Wszystkie produkty