Pizza pepperoni

Czas przygotowania: około 75 minut

Danie dla 6 osób

  • Mąkę wymieszać z 1 łyżką przyprawy, drożdżami roztartymi z cykrem, ½ szklanki wody.
  • Ciasto zagnieść i wyrabiać przez około 10 minut. Następnie uformować z niego kulę i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut.
  • Dużą blachę (około 35 cm na 40 cm) oraz ciasto posmarować olejem.
  • Blachę wyłożyć ciastem na grubość około 2mm.
  • Przecier wymieszać z resztą przyprawy i zagotować. Otrzymanym sosem posmarować ciasto.
  • Nałożyć ser i plasterki salami.
  • Piec około 10 – 15 minut w piekarniku o temperaturze 220 stopni. 

Czego potrzebujesz ?

1,5szklanki mąki
15 gdrożdży
1/2łyżeczki cukru
olej
1szklanka przecieru pomidorowego
200 gsalami pepperoni
250 gstartego sera, np. mozarella
1opakowanie przyprawy do pizzy i zapiekanek Galeo
Wszystkie produkty