Pieczony dorsz na imbirowym mango

1) Mango pokroić na mandolinie na cienkie paski, dodać imbir, pokrojoną w paski czerwoną paprykę, piórka czerwonej cebuli i posiekaną zieloną papryczkę.
2) Dodać ocet winny wymieszany z miodem i 2 łyżkami soku z limonki. Doprawić chili, czosnkiem i natką pietruszki. Delikatnie wymieszać.
3) Dorsza pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Piec 12 min. w temp. 175 st.
4) Dorsza podawać na mango, przed podaniem posypać posiekanymi orzechami.

Czas przygotowania 30 min.
Danie dla 4-6 osób

Czego potrzebujesz ?

600gpolędwicy z dorsza
2mango
4łyżki tartego imbiru Galeo
1czerwona cebula
1czerwona papryka
1ostra zielona papryczka
4łyżki octu winnego z białego wina
1limonka
3łyżki miodu
3-4łyżki posiekanych orzechów nerkowca
natka pietruszki Galeo
chili Galeo
zioła prowansalskie Galeo
czosnek Galeo
pieprz czarny Galeo
sól
Wszystkie produkty