Piccata alla Milanese

Wersja dania opracowana dla Galeo przez Macieja Wawryniuka

Przygotowanie:
Mięso pokroić na cienkie eskalopki, doprawić pieprzem i oprószyć oregano. Jajka wymieszać z parmezanem. Dodać bułkę tartą. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i gotować kilka minut, doprawić bazylią, oregano, czosnkiem, pieprzem i solą. W osolonej wodzie ugotować al'dente makaron. Połączyć z sosem. Eskalopki smażyć oprószone mąką i zanurzone w parmezanie z jajkiem. Podawać z makaronem.

Czas przygotowania: 30 min.
Danie dla 4 osób
Koszt: ok. 30 zł

Czego potrzebujesz ?

400 gfiletów z indyka lub górki cielęcej
2-3jaja
150 gtartego parmezanu
1-2 łyżkiłyżki tartej bułki
2-3łyżki mąki
200 gmakaronu spaghetti
1cebula
2łyżki oliwy
2puszki pomidorów bez skóry
sól
pieprz czarny mielony Galeo
bazylia Galeo
Wszystkie produkty