Kurki opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Na patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę. Smaż przez ok. 3 minuty. Po tym czasie dodaj kurki i dopraw tymiankiem Galeo. W międzyczasie jajka rozbij w oddzielnym naczyniu oraz dopraw je solą i pieprzem. Jajka wlej równomiernie na patelnię. Po 3-4 minutach delikatnie przewróć omlet na drugą stronę. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z chlebem z masłem.
Czas realizacji: 20 minut
Porcje: dla 2 osób
Koszt: 12 zł
| 4 | jajka | |
| 100 g | kurek | |
| 1 | łyżeczka tymianku Galeo | |
| sól, pieprz Galeo do smaku | ||
| 1 | łyżka oleju | |
| 1/2 | cebuli pokrojonej w kostkę | |
| 50 ml | garść pokrojonego szczypiorku |