Kurczak w sosie curry z fasolką szparagową

Kurczaka umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Fasolkę wrzuć do gorącej wody i gotuj przez 3 minuty. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz przyprawy: czosnek, curry, chili, imbir. Podsmażaj ciągle mieszając przez ok. 2-3 minuty, do momenty, kiedy cebula się zeszkli. Dodaj kawałki kurczaka oraz fasolkę i smaż aż mięso zarumieni się na złoty kolor. Dorzuć szczyptę cukru oraz sok z cytryny. Na koniec wlej mleko kokosowe, zmniejsz ogień i duś całość przez ok. 4-5 minut. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Czas realizacji: 35 minut
Porcja: 4 osoby
Koszt: ok. 16,70 zł (porcja ok. 4,20 zł) 

Czego potrzebujesz ?

4piersi z kurczaka (ok. 600 g)
200 mlmleka kokosowego
1cebula
1łyżeczka czosnku Galeo
2łyżki przyprawy curry Galeo
1łyżeczka chili Galeo
1łyżeczka imbiru Galeo
szczypta cukru
2łyżki soku z cytryny
20 mloleju rzepakowego
sól, pieprz Galeo do smaku
100 gzielonej fasolki szparagowej mrożonej
Wszystkie produkty