Obsmażyć na patelni pokrojone w paski lub kostkę mięsa pieczone, kiełbasę i boczek i przełożyć do garnka. Na tej samej patelni przesmażyć na oleju pokrojoną
	w kostkę cebulę. Dodać ją do mięsa, doprawić majerankiem, czosnkiem, słodką papryką i dokładnie wymieszać. Doda
	 bulion, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. Dołożyć ogórki kiszone i paprykę czerwoną pokrojone w paski. Gotować jeszcze przez 5 minut. Dodać  koncentrat pomidorowy, wymieszać  i doprawić pieprzem i solą do smaku.
	Przygotować zasmażkę: rozpuścić masło, dodać mąkę, wymieszać. W razie potrzeby zaprawić łyżką lub dwiema gorącego forszmaku. Dodać zasmażkę do dania, gotować do zgęstnienia. Podawa
	z pieczywem lub tłuczonymi ziemniakami.
	Czas przygotowania: 45 minut
	Koszt: ok. 20 zł, koszt jednej porcji: ok. 5 zł
	 
 
						|  | 200 g | mięsa pieczonego (schabu, wieprzowiny lub szynki) | 
|  | 100 g | kiełbasy wędzonej | 
|  | 100 g | boczku pieczonego | 
|  | 1 | cebula | 
|  | 1 | papryka czerwona | 
|  | 500 ml | bulionu warzywnego | 
|  | 2 | łyżki koncentratu pomidorowego | 
|  | 3 | liście laurowy Galeo | 
|  | 6 | ziaren ziela angielskiego Galeo | 
|  | 1 | łyżeczka papryki słodkiej Galeo | 
|  | 1 i 1/2 | łyżeczki majeranku Galeo | 
|  | 1/2 | łyżeczki czosnku Galeo | 
|  | 1 | łyżka masła | 
|  | 1 | łyżka mąki | 
|  | pieprz Galeo do smaku | |
|  | sól do smaku | |
|  | olej do smażenia |