Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oleju na patelni. Mięso dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, dodaj jajko oraz cebulę i wymieszaj. Jeżeli farsz będzie zbyt suchy, dodaj odrobinę zimnej wody. Z mięsa uformuj dwa duże kotlety i grilluj je na patelni (lekko posmarowanej olejem) z każdej strony, aż mięso będzie gotowe.
Bułki przekrój na pół i podgrzej je w piekarniku. Między części bułek włóż kolejno: sałatę, pomidora, burgera, plaster żółtego sera, ogórek, cebulę i zakończ wszystko ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Czas realizacji: 40 minut
Porcje: dla 2 osób
Koszt: ok. 24 zł (porcja ok. 12 zł)
| 300 g | mielonego mięsa wieprzowego | |
| 1/2 | średniej cebuli | |
| 1 | jajko | |
| sól, pieprz Galeo do smaku | ||
| 1 | łyżeczka czosnku Galeo | |
| chili Galeo do smaku | ||
| Dodatki | ||
|---|---|---|
| sałata karbowana | ||
| ogórek konserwowy | ||
| plastry żółtego sera | ||
| czerwona cebula | ||
| pomidor | ||
| bułki do hamburgerów | ||
| ketchup | ||