1) Z mąki, ciepłej wody i roztopionego masła przygotować ciasto. Po wyrobieniu odstawić je na 20 min.
2) Namoczone i ugotowane grzyby pokroić w drobną kostkę.
3) Kapustę pokroić w kostkę (o grubości ok. 1cm), gotować przez kilka minut i odcedzić.
4) Do kapusty dodać grzyby, pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor cebulę oraz małe kawałki łososia.
5) Farsz doprawić majerankiem, pieprzem ziołowym, solą i delikatnie wymieszać.
6) Cienko rozwałkować ciasto, wyciąć krążki, ułożyć na nich farsz i uformować tradycyjne pierożki lub ravioli.
7) Pierożki ugotować w osolonej wodzie. Przed podaniem podsmażyć i oprószyć drobno posiekanymi orzechami.
Czas przygotowania : 60 min.
Danie dla 4-6 osób
| 700 g | mąki pszennej | |
| ok 1 i 1/3 | szklanki ciepłej wody | |
| 70 g | masła | |
| 50 g | suszonych borowików | |
| 200 g | białej kapusty | |
| 1 | cebula | |
| 400 g | filetów z łososia | |
| 2-3 łyżki | łyżki oleju | |
| 70 g | orzechów włoskich | |
| Majeranek Galeo | ||
| 2-3 łyżki | pieprz ziołowy Galeo | |
| sól |