- Przepisy
 - >
 - Ciasta i desery
 - >
 - Budyń jaglany z dynią i orzechami
 
Kaszę jaglaną opłucz, a następnie ugotuj w 200 ml wody. Do ugotowanej kaszy dodaj dynię, mleko roślinne, cukier, cynamon Galeo i zblenduj na jednolitą masę. Budyń posyp orzechami przed podaniem
	Czas realizacji: 15 minut
	Porcja: dla 2 osób
	Koszt: 10 zł
						| 2 l | bulionu warzywnego | |
| 400 g | ziemniaków | |
| 2 | marchewki | |
| 100 g | fasoli białej | |
| szklanka kapusty pekińskiej | ||
| 200 g | dyni | |
| pół kalafiora | ||
| 1 | cebula | |
| 1 | burak | |
| 3 | liście laurowe Galeo | |
| kilka kulek ziela angielskiego Galeo | ||
| 2 | łyżeczki majeranku Galeo | |
| sól, pieprz Galeo do smaku |