Pasta z zielonego groszku
Przygotowanie:
Pestki słonecznika namocz w zimnej wodzie. Na patelni z odrobiną oleju zeszklij cebulę. Pestki słonecznika zblenduj na gładką masę. Dodaj zielony groszek, oliwę, oregano, dopraw do smaku solą i pieprzem i zblenduj na jednolitą masę. Na koniec dodaj cebulę i wymieszaj.
Klasyczny hummus
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masę.
Pasta z dyni
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na patelni z odrobiną oleju oraz przyprawami Galeo. Zeszkloną cebulę dodaj do dyni, dopraw do smaku solą i pieprzem i całość zblenduj na jednolitą masę.
Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masę.
Pasta z buraka i słonecznika
Przygotowanie:
Pestki słonecznika namocz w zimnej wodzie. Następnie zblenduj je na gładką masę z sokiem z cytryny. Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na jednolitą masę.
Czas realizacji każdej pasty: 10 minut
Porcja pasty: 150 g
Koszt każdej pasty: 6 zł
Pasta z zielonego groszku | ||
---|---|---|
![]() | 100 g | zielonego groszku (najlepiej z puszki) |
![]() | 1/4 | cebuli |
![]() | 50 g | pestek słonecznika |
![]() | 1/2 | szklanki zimnej wody |
![]() | sól, pieprz Galeo do smaku | |
![]() | odrobina oliwy z oliwek | |
![]() | szczypta oregano Galeo | |
Klasyczny hummus | ||
![]() | 150 g | ugotowanej ciecierzycy |
![]() | łyżeczka pasty sezamowej | |
![]() | szczypta czosnku Galeo | |
![]() | sól, pieprz Galeo do smaku | |
![]() | odrobina zimnej wody | |
Pasta z dyni | ||
![]() | 100 g | upieczonej dyni |
![]() | 1/4 | cebuli |
![]() | szczypta chili Galeo | |
![]() | szczypta tymianku Galeo | |
![]() | sól, pieprz Galeo do smaku | |
Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów | ||
![]() | 100 g | ugotowanej czerwonej fasoli |
![]() | szczypta majeranku Galeo | |
![]() | 50 g | suszonych pomidorów |
![]() | sól, pieprz Galeo do smaku | |
Pasta z buraka i słonecznika | ||
![]() | 100 g | upieczonego buraka |
![]() | 50 g | pestek słonecznika |
![]() | 1/2 | szklanki zimnej wody |
![]() | 20 ml | soku z cytryny |
![]() | 1 | łyżeczka tymianku Galeo |
![]() | sól, pieprz Galeo do smaku |